Skaffa maskiner till jordbruket

Om du driver ett jordbruk behöver du ha effektiva maskiner som underlättar i arbetet. Många olika sorters hjälpmedel är tillgängliga för att förbättra jordbruket, som tröskmaskiner och åkermaskiner. Elektriska hjullastare kan också vara en bra investering för dig som vill driva ett hållbart lantbruk.

Med ett urval av hjullastare i olika storlekar att välja mellan är det enkelt att hitta rätt maskiner till ditt jordbruk. Här finns mångsidiga och pålitliga maskiner som är enkla att använda samtidigt som du inte behöver lägga mycket pengar på underhållskostnader. Hjullastarna är väl anpassade till trädgårdsodling, jordbruk och har ett stort utbud av tillhörande utrustning som gör det möjligt att anpassa maskinerna till dina behov.

Hjullastare för hållbarhet

Menhammar Stuteri har valt att köpa in elektriska hjullastare med målet att ta bort fossila bränslen ur sin verksamhet. Maskinerna kommer att användas brett i verksamheten och ingår i en större satsning på hållbarhet.

Flexibel hjullastare med många användningsområden

När Emil Öberg tog studenten köpte han en egen hjullastare för att kunna förverkliga sin barndomsdröm om att starta en entreprenadfirma. Han använder sin flexibla hjullastare till snöröjning och har även kunnat göra bruk av den på sommaren.

– Den 10:e tog jag en lastbil upp hit och hämtade hjullastaren för att använda på jordbruket på Frösön, där jag brukar jobba på sommarhalvåret, berättar han.

Hästar i jordbruket

I ett modernt jordbruk kan det behövas många olika maskiner, som traktorer, slåttermaskin och plogmaskin. Stig-Anders Svensson är dock en bonde som har valt bort att använda traktor och i stället gör bruk av sina hästar på gården, med målet att minska sitt avtryck på jorden. Han lärde sig redan i småskolan att oljan en dag skulle ta slut, och anser sig inte behöva så många moderna maskiner.