Så väljer du rätt kompressor

En kompressor kan vara användbar för att driva verktyg men också pumpa traktordäck. Det finns olika modeller och storlekar. Det viktiga är att du väljer en kompressor utifrån vad du tänker använda den till.

En kompressor är en maskin som komprimerar luft och den har många användningsområden. Det är utifrån dina behov och ditt användningsområde som du ska välja kompressor. Ibland kan det vara bra att ha två stycken olika typer av kompressorer. Oavsett storlek är det viktigt att du väljer en kompressor av riktigt hög kvalitet för att vara säker på att den håller för dina krav. Jobbar du inom jordbruk kan det vara mycket användbart med en kompressor. Du kan använda den till att pumpa traktordäck, driva olika verktyg eller styra maskiner. Att ha två stycken är användbart i många lägen. Det kan vara en bra idé att komplettera din eldrivna kompressor med en bensin- eller dieseldriven kompressor. Den är mer portabel och kan tas med dit du behöver.

Ta hand om din kompressor

Garage Air Compressor. Adjusting Pressure in a Car TiresPris och prestanda hänger vanligtvis ihop när det kommer till kompressorer och om du inte har höga krav kan du välja en mindre billigare kompressor. Om du har krav på luftmängd och kapacitet ska du välja en större variant. Olika modeller har olika driftstid. Med en oljefri kompressor är det viktigt att inte överstiga driftstiden för annars sliter du onödigt mycket på den. För att din kompressor ska hålla länge är det viktigt att ta hand om den. Rem, packningar och stämpelringar är saker som lätt blir slitna. Kontrollera måendet på kompressorn med jämna mellanrum. En viktig sak du bör tänka på är att minusgrader och kompressorer inte går bra ihop. Kondensvatten kan lätt frysa och motorn tar mycket stryk om du startar den när det är kallt.