Regn och ett bra bondekontor

Det är alltmer populärt att arbeta hemifrån eller att vara mer mobil i sitt arbete, både i storstäder och på landet. Men arbetar man hemifrån gäller det att ha ett väl anpassat kontor för att arbetet ska flyta på så bra som möjligt.

laptop dator

Många bönder har sin högsäsong nu under sommaren då det växer så det knakar i grödorna och djuren går på sommarbete för att äta massa färskt gräs. Bönder säkrar ofta sina intäkter för skörden genom att ha spannmålskontrakt, läs mer. Tyvärr är det så att bristen på regn hittills i år kan bli förödande för vissa bönder. Jordbrukaren Markus Karlsson odlar valo för att kunna fodra sina kor, men gräset är 20 centimeter för kort. Han berättar för Sveriges Radio att han måste skörda inom kort för att näringen i gräset inte ska försvinna. Trots detta är han nöjd med en kanonsommar hittills, men han tror att bönder generellt hade önskat sig lite mer regn, vilket förmodligen kommer komma, man behöver bara ha tålamod.

Vad behövs på bondekontoret?

Och just när det regnar är det perfekt för bönderna att sköta allt pappersarbete på kontoret, lägga beställningar och göra planer för leveranser till kunder osv. Det viktiga är att få till miljön på hemmakontoret så att det fortfarande känns som ditt hem, samtidigt som det ska vara en plats för arbete. Det ska vara ett lugn och samtidigt en professionell känsla på kontoret. Ett smart drag är att ha en ljuddämpade skärmvägg vid sitt skrivbord för att stänga ute störande ljud från gården när man ska ägna sig åt pappersarbete. Köp skärmväggar hos Soundab för att få till koncentrationen på kontoret. De funkar lika bra i kontorslandskapet. Mer saker bra att tänka på när man inreder ett kontor är bland annat:

  • Ha tavlor som motiverar till arbete
  • Ha ljusa väggar för att inte bli trött under arbetet
  • Införskaffa en bra dator och arbetslampa
  • Stäng dörren till kontoret
  • Ha en bra kontorsstol
  • Dra inte för gardinerna till fönstret, det gör dig trött

Allt mer populärt att jobba hemifrån

Att jobba hemifrån är en starkt växande trend och enligt Svenska Dagbladet är det främst bland frilansande yrkesgrupper. Det har visat sig att arbeta hemifrån eller från andra platser än det klassiska kontoret genererar effektivitet. De som arbetar hemifrån oh från exempelvis caféer upplevs också ofta som lyckligare personer.