Ekonomihjälp & företag i Jönköping

Arbetar du i Jönköping och behöver hjälp med ekonomin? Hjälp finns att få, oavsett om du arbetar som bonde eller inte – något som är extra positivt med tanke på att man nyligen startat ett utbildningsprogram för att få fler personer att starta företag på landsbygden.

Jönköping är för många synonymt med bönder och lantbruk, men det är långt från verkligheten även om det såklart är en del av det. Här finns även en hel del företag etablerade som bland annat Modern Ekonomi, vilka man kan läsa om på sidan https://www.modernekonomi.se/a.202/kontor/jonkoping som berättar just om Jönköpingskontoret.  Det är ett redovisningsföretag som hjälper andra företag och företagaren med ekonomin, och tur är att de finns just i Jönköping. Här har man nämligen nyligen bestämt sig för att dra igång en ny utbildning om att just starta företag på landsbygden, vilket tidningen Jönköpings Posten skriver om. Det programmet kommer pågå i 10 veckor och det är 15 till 20 personer som kommer att väljas ut att få gå denna utbildning, men alla är förstås välkomna att ansöka. Tanken är att dessa personer ska få lära sig alla grunder i vad det innebär att starta företag, och att starta det just på landsbygden också. Fördelen för de som sedan väljs ut att få delta är att utbildningen är kostnadsfri och de kommer sedan få hjälp i form av individuell coachning av en affärsutvecklare. Tanken är att de med en affärsidé ska få hjälp att göra verklighet av den och sedan i slutet av utbildningen få presentera sin idé för en jury och till denna presentation är det dessutom olika investerare, kunder och samarbetspartner inbjudna att delta för att personen som väljs ut verkligen ska kickstarta sin verksamhet. Lite likt tv-programmet ”Dragons den” som man kan läsa om hos The Sun genom att klicka här.

Tips om att starta företag på landsbygden

Om man vill starta företag på landsbygden finns en del saker man ska tänka på. Vill man till exempel starta en gårdsbutik för att sälja sina egenodlade produkter finns en del goda råd att hämta hos tidningen Driva Eget som skriver m just detta. Vad man bland annat tipsar om är att fundera över följande först och främst:

  • Skulle din butik fylla ett behov?
  • Vem är din kund som skulle handla i butiken?
  • Vart ska du placera butiken för att göra största vinst?
  • När ska butiken vara öppen, året om eller bara på sommaren då turister kommer?

Allt som det handlar om är helt enkelt att sätta upp en ordentlig affärsplan innan du öppnar butiken. Kanske var det inte en så bra idé trots allt? Eller så var det den bästa idén du någonsin haft – men för att veta detta måste du våga testa och vill du få hjälp kan du alltid söka till utbildningen som Jönköpings Posten skriver om och sedan när verksamheten är igång kan du som sagt kontakta Modern Ekonomi för att ta hjälp med den ekonomiska redovisningsbiten. Lycka till!