Kolonilott för de som inte har närhet till naturen

Vintern står runt hörnet och kallare vindar börjar sakta men säkert ta över i vårt avlånga landskap (följ väderomslaget på smhi). Det innebär förändring för många, och främst för de so????????????????????????????????????????m arbetar med trädgård och jordbruk. En av dessa som nu med vintern välkomnar en förändring är Leif Persson, som i en en artikeln berättar hur han välkomnar hösten. Så här står det:

Än tillbringar Leif Persson flera timmar varje dag på koloniområdet. Och även om han har fullt upp med att förbereda inför vintern, röja och gödsla – så är det mycket som fortfarande står i full blom. Rejäla krysantemumbollar, som han själv drivit fram, väntar på att bli ”gå bort-presenter” och intill dem i växthuset dignar det fortfarande av tomater.

I artikeln framgår det också att det inte behöver vara så svårt som många tror att ha hand om en kolonilott, utan främst handlar det om att ha intresset. Sedan går det att ”fuska” sig till det perfekta också, om man bara vet hur. Köp gräsmatta på rulle till exempel, om du vill ha det perfekta gräset – istället för att odla och vänta på att det växer till sig. Att ha ett koloniområde är för många mycket omtyckt eftersom det innebär att en får arbeta i trädgården, även om man exempelvis bor i lägenhet och inte har tillgång till den. Det är som man skriver i en artikel från Dagens Nyheter här, som har fått rubriken ”Lycka är en egen kolonilott”. I artikeln får vi följa Eva, som är en av 213 lyckliga kolonilottsägare i Stockholm. Hon lägger ner sin själ i kolonilotten, och njuter av att kunna bo i en storstad samtidigt som hon får bli ett med naturen. Förhoppningsvis kommer allt fler att få möjlighet att njuta av kolonilotter, och se det fina i att arbeta nära naturen.